Seutulehti UutisOiva on paikallisesti ohittamaton uutismedia, rinnalla toimii oivaltava mainostoimisto

Seutulehti UutisOiva on Pirkanmaalla ilmestyvä paikallislehti, jonka levikki kattaa Hämeenkyrön, Ikaalisen, Jämijärven ja Viljakkalan.

UutisOiva on itsenäinen paikallislehti, mikä tarjoaa mahdollisuuden tehdä juuri oman näköistä lehteä ilman konsernin antamia reunaehtoja. ”Haluamme pitää lukijamme ajan tasalla kaikesta levikkialueellamme tapahtuvasta: niin isoista uutisista kuin pienistäkin ihmisten arkeen vaikuttavista asioista”, kertoo päätoimittaja Katri Linnikko.

Katri Linnikko, Seutlehti Uutisoivasta ja Jani Kivelä Solut Oy:sta lounaalla Villa Silvassa.
Katri Linnikko ja Jani Kivelä lounaalla Villa Silvassa Nokialla.

Sanomalehti ja mainostoimisto tukevat toisiaan

Seutulehti UutisOivan taustayhtiönä toimii Präntti Oy, jonka toimitusjohtajana Katri Linnikko myös operoi. Yhtiö työllistää 13 henkilöä. Präntillä on paikallismediatoiminnan lisäksi myös mainostoimisto OivaMainos, joka tarjoaa graafista suunnittelua sekä printtiin että digiin. Mainostoimisto palvelee yrittäjiä myös monissa muissa markkinointitarpeissa kuten markkinointisuunnitelman teossa tai haluttaessa some- ja google-markkinoinnin toteutuksessa avaimet käteen -periaatteella.

”Mainostoimisto syntyi aikanaan oivalluksesta, että talossa on paljon osaamista, jota voitaisiin tarjota muillekin kuin lehden asiakkaille – ja tutuillekin asiakkaille muuhunkin kuin Oivan mainontaan”, Katri kertoo ja jatkaa:  ”Mainostoimisto OivaMainoksen motto on ”Rehellistä markkinointia”, millä halutaan korostaa sitä, että ollaan aidosti asiakkaan asialla ja halutaan toteuttaa asiakkaan toiveet niin, että ne tuottavat hänelle toivotun tuloksen.”

UutisOiva on yhtiön päätuote ja haastattelijaa kiinnostaa, mikä on 2020-luvulla paikallislehden kantava voima? Katrille vastaus on selvä: ”UutisOivan lukijat tietävät mitä paikkakunnalla tapahtuu: oma paikallislehti kertoo kuntapolitiikan kiemurat, yritysmaailman kuulumiset, harrastukset, riennot, kotikylän ihmisten ilot ja murheet. Lukemalla paikallislehteä ei jää paitsi mistään tärkeästä ja pystyy osallistumaan keskusteluihin oman kylän asioista. Yrittäjien näkökulmasta taas paikallislehti on varmin tapa tavoittaa alueen asiakkaat joko perinteisellä printtimainonnalla tai lehden verkkosivujen bannerimainonnan kautta.”

Präntti seurasi perässä

Solut Oy tuottaa tilitoimistopalveluita ja talouskonsultointia sekä yrityskehityspalveluita Pirkanmaalla ja hoitaa Präntin kirjanpidon ja palkanlaskennan. Solutin toimitusjohtaja Jani Kivelä on tehnyt yhteistyötä yrityksen kanssa vuosien varrella useasta eri tilitoimistosta käsin. Oli luonnollista, että Katri seurasi tutun kirjanpitäjän mukana, kun Jani siirtyi mutkan kautta yrittäjäksi Solutiin.

”Olen tehnyt Jani Kivelän kanssa yhteistyötä lähes koko sen ajan, kun olen ollut vastuussa yhtiön taloudesta. Tutun kaverin kanssa on mukava ja helppo työskennellä”, Katri kertoo ja jatkaa: ”Meille on rakentunut luottamukselliset välit, joten voin luottaa siihen, että Jani huomaa ja uskaltaa sanoa, jos huomaa kirjanpidossamme jotain, mihin pitäisi kiinnittää huomiota.”

Jani kuvaa Katria erittäin tunnolliseksi yritysjohtajaksi, sellaiseksi, joka on ottanut asiakseen opetella myös talousjohtamista, ja joka on oppinut vuosien varrella paljon myös kirjanpidosta. ”Yhteinen matkamme on opettanut varmasti meitä molempia, ja arvostan Katrin sitoutumista ja paneutumista taloushallintoon”, Jani kuvailee.

Kirjanpito – ymmärrys lisää mielenkiintoa

Kirjanpito on välttämättömyys lehtitalolle siinä missä muillekin yrityksille: ”Kirjanpito kertoo kuukausittain, että toiminta on kannattavaa ja ollaan vuoden mittaan oikealla tiellä”, kuvaa Katri omaa suhtautumisestaan aiheeseen. ”Itse seuraan lähinnä kuukausiraportteja. Jani antaa uuden raportin mukana myös tarpeelliset kommentit, mikäli huomaa jossain kuussa jotain poikkeuksellista”, Katri kertoo.

Jani määrittelee Präntin asiakkuuden sellaiseksi, joka on kirjanpitäjän näkökulmasta ihanteellinen: täyssähköinen asiakkuus, jolla on sisäiset prosessit kunnossa. Kirjanpitäjän ei tarvitse kysellä tositteiden perään. Asiakkaalta tulevat ohjeet esimerkiksi palkanmaksuun liittyen ovat selkeät. ”Präntti on jo sen kokoinen toimija, että täyssähköisyys on perusteltua ja se tuo selvää kustannussäästöä. Se myös helpottaa molempia osapuolia, kun kaikki data kulkee sähköisesti”, Jani kuvaa.

Katri on ollut tyytyväinen asiakas: ”Yhteistyö on sujunut mainiosti. Varsinkin alkuvuosina tarvitsin Janilta paljon tukea ja apua kirjanpidon ymmärtämisessä. Kiitos hyvän perehdytyksen kirjanpidon seuraaminen on nykyään erittäin mielenkiintoista”, Katri summaa.

Lisätietoja: Jani Kivelä, jani.kivela@solut.fi ja Katri Linnikko, katri.linnikko@oivaseutu.fi

Tutustu lisää jutun toimijoihin Solut  ja UutisOiva heidän verkkosivuillaan tai seuraa somessa! Lue aiemmat asiakastarinamme tästä: https://solut.fi/asiakastarinat/