Kohdatuksi tuleminen terapian ytimessä

KHCaring Oy on psykoterapiapalveluita tuottava yritys ja sen kotipaikka on Ylöjärvi. Palveluita yhtiö tarjoaa Tampereella, Terapiatalo Nosteen alihankkijana. Yrittäjä Kari Holman viimeinen palkkatyösuhde oli Ikaalisissa johtavana sosiaalityöntekijänä, josta hän heittäytyi yrittäjäksi vuonna 2022. Päätös ei ole kaduttanut ja yrittäjyys on vienyt mennessään.

Kari Holmasta täytyy nostaa esiin intohimo kilpapyöräilyyn. Hän sijoittui parhaimmillaan maantiepyöräilyn SM-kilpailuissa sijalle 7 vuonna 2008. ”Yrittäjänä kilpaurheilijatausta kestävyyslajissa on selvästi muovannut aivojani yrittämiseen sopivaksi.” Kari nauraa. ”Psykoterapeuttina vahvuuteni on laaja-alaisuus ja vankka kokemus.” Intohimoa on selvästi myös yrittämiseen, mikä siinä on parasta? ”Kyllä se on mahdollisuus itse vaikuttaa työn tekemisen tapoihin ja sen organisointiin.”

Jani Kivelä ja Kari Holma kokoustavat kahvin äärellä Ylöjärven Juustoportilla.

Toivottomuudesta voimaantumiseen

Haastattelijan on helppo kuvitella, että Karin vastaanotolle hakeutuu keski-ikäinen, perinteinen, suomalainen mies. Karin olemus huokuu rauhaa, luotettavuutta ja sellaista suomalaista jäyhyyttä, johon on toisen miehen varmasti helppo samaistua. Mieleen piirtyy väistämättä kuva saunan lauteilta: paljon ei puhuta, mutta se vähä mitä sanotaan, onkin painavaa asiaa. Varmaankaan todellisuus ei ole ihan näin mustavalkoinen, mutta sellainen henki Karista välittyy. Tältä mieheltä voisi ostaa auton.

Näin Kari kuvaa työtään: ”Vaikka olenkin ratkaisu- ja voimavarakeskeinen psykoterapeutti, en useinkaan halua puhua asiakkaiden ongelmista. Asiakas hakeutuu hoitoon usein tilanteessa, jossa omat voimat asioiden käsittelemiseksi ovat loppuneet. Tähän liittyy usein toivottomuutta ja erilaisia negatiivisia vaikutuksia mielialaan, toimintakykyyn ja pystyvyyteen. Vastaanotollani asiakas voi luottaa siihen, että hän tulee asiansa kanssa kohdatuksi. Kokemus toivottomuudesta lievenee ja voimme yhdessä alkaa miettiä toimintatapoja, jolla mahdollinen umpisolmu voidaan avata tai kiertää.”

Varmuutta ja oppia taloudenpitoon tilitoimistosta

Kari kertoo omasta yrittäjän alkutaipaleestaan ja siitä, kuinka omaa osaamista kirjanpidosta ei juuri ollut. ”Solut on tuonut taloudenpitoon varmuutta ja samalla myös merkittävästi lisännyt omaa osaamistani yrityksen talouden ymmärtämisen osalta.”

Solut Oy tuottaa tilitoimistopalveluita ja talouskonsultointia sekä yrityskehityspalveluita Pirkanmaalla. Jani Kivelä on vastannut KHCaringin kirjanpidosta alusta saakka.

Kari kertoo kirjanpidosta näin: ”Suhteeni kirjanpitoon on Solutin ja yrittäjän ammattitutkinnon myötä muuttunut täysin tylsästä mielenkiintoiseksi, hyödylliseksi ja tarpeelliseksi. Aiemmin kirjanpito oli lähinnä järkyttävän ikävystyttävää numeroiden ja solujen järjestelyä. Nyt se on työkalu, joka ohjaa toimintaa ja varmistaa myös sen, että numeroiden osalta toiminta on kestävää ja laillista.”

Toimiva taustatuki mahdollistaa ydinosaamiseen keskittymisen

Vuoden yrittäjyyden jälkeen Kari on ollut yhä tyytyväinen tilitoimistovalintaansa: ”Yhteistyö Solutin kanssa on sujunut erinomaisesti. Kaikki sähköiset järjestelmät ja yhteydet on saatu mutkattomasti käyttöön, eikä minun ole tarvinnut käyttää aikaa sen pohtimiseen mitä palveluiden osalta tarvitsen. Olen voinut keskittyä oman osaamiseni hyödyntämiseen.”

Jani Kivelä kuvaa Karia mukavaksi, mutta myös hyvällä tavalla vaativaksi asiakkaaksi: ”Karilla on kompetenssia kasvattaa liiketoimintaa ja viedä yritystoimintaa haluamaansa suuntaan. On hienoa voida olla sparrauskumppanina sellaiselle henkilölle, joka haastaa välillä omaakin osaamistani. Kehityshalu, se Karista välittyy. Ja musta huumori yhdistää meitä.” Kehityshalusta kertoo sekin, että Karin puheessa ollaan jo tulevaisuudessa, hän visioi koko ajan eteenpäin. Tarkoituksena onkin tarjota jatkossa myös sosiaalihuollon palveluita.

Kari lisää: ”Olen voinut luottaa siihen, että Solut hoitaa kirjapidon lisäksi myös sellaisen tiedon tuottamisen, jonka varassa yrityksen toiminta kehittyy ja pysyy turvallisella pohjalla. Yrityksen perustaminen olisi ollut moninkertaisesti vaikeampaa ja työläämpää ilman Solutin kaltaista yhteistyökumppania. Kiitos.”

Lisätietoja: Jani Kivelä 040 5758 527 ja Kari Holma 045 130 9808

Tutustu lisää yhtiöön Solut verkkosivuilla tai seuraa somessa!