Ammattikuvaaja tietää, mitä tekee

Katri Paananen Photography tarjoaa valokuvauspalveluita yksityishenkilöille ja jonkun verran myös yrityksille. Katri valokuvaa lapsi- ja perhekuvia, henkilökuvia aina passikuvista potretteihin, häitä ja muita perhejuhlia sekä tapahtumia. Yritysten tarpeisiin tuotetaan esimerkiksi kuvia nettisivuille ja someen. Katri toimii pääosin Pirkanmaan alueella, mutta myös pidemmät kuvausmatkat onnistuvat. Studio löytyy Nokian keskustasta.

Ihmisläheisyys ratkaisee

”Olen luonteeltani ihmisläheinen ja sosiaalinen ja nämä ovat piirteitä, joita tarvitaan myös valokuvaajan työssä. Useimmat jännittävät valokuvaustilannetta paljonkin, mutta luomalla rennon ilmapiirin ja välittömän tunnelman, saan asiakkaat nopeasti unohtamaan jännityksensä”, Katri kertoo ja jatkaa: ”Valokuvaus on minulle paitsi työ, niin myös rakkain harrastus ja tämän vuoksi teen sitä täydellä sydämellä. Kun saa tehdä työtä, jonka tekemisestä aidosti nauttii, näkyy se varmasti myös työn jäljessä.”

Siitä huolimatta, että jokaisella kulkee nykyisin taskussa kamera ja jonkinlainen kuvanmuokkausohjelma, on ammattikuvaajien palveluille edelleen kova kysyntä. Ammattikuvaaja tietää mitä tekee kuvaustilanteessa halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi, eli hallitsee oikeanlaisen valaistuksen, kameran säädöt ja kuvakulmat. Ammattilaiselta saa loppuun asti viimeistellyt ja hyvälaatuiset kuvat.

Stressi helpotti

Katri kertoo hoitaneensa itse yrityksensä kirjanpidon sen alkutaipaleella: ”Aloittaessani sivutoimisen yritystoiminnan, opettelin ahkerasti kirjanpitoon ja verotukseen liittyviä asioita ja hoidin kirjanpidon itse. Vaikka toimintani oli aluksi pientä, tuli kirjanpidon kanssa kuitenkin usein eteen tilanteita, joihin olisin kaivannut ammattilaisen neuvoja. Kirjanpito ei varsinaisesti ollut lempipuuhaani ja kirjanpitäjän hankkiminen kävi usein mielessä. Siirtyessäni sivutoimisesta yrittäjästä päätoimiseksi tuli kirjanpitäjän hankkimisesta ajankohtaista. Myös starttirahan saamisen edellytyksenä oli, että yrityksen kirjanpito on ammattilaisen hoidettavana.”

Solut Oy:n toimitusjohtaja Jani Kivelä tuntee tilanteen hyvin: ”Katrin tarina kuvaa monen asiakkaamme alkuvaihetta. Yrittäjä pyrkii usein tekemään kaiken itse säästääkseen kustannuksia, mutta toiminnan kasvaessa – tai yrityksen ja erehdyksen myötä – tulee usein ensimmäisenä eteen ajatus kirjanpidon ulkoistamisesta.”

Katri voi nyt keskittyä tärkeimpään: ”Työmäärän kasvaessa päätoimisen yrittäjyyden myötä, en olisi itse ehtinyt, enkä osannut hoitaa kirjanpitoasioita oikealla tavalla ja tämän vuoksi tilitoimiston asiakkuus oli oikea ratkaisu. Ulkoistettuani kirjanpidon, minulle vapautui aikaa varsinaisen työni tekemiseen ja stressi kirjanpidon hoitamisesta helpotti, kun tiesin, että yritykseni talousasiat ovat ammattilaisen hoidettavana ja sujuvat oikein ja ajallaan.”

Solutista neuvoja nopeasti

Solut Oy tarjoaa pääasiassa taloushallinnon palveluita, mutta myös myynnin, markkinoinnin ja maahantuonnin konsultaatiopalvelua. Jani kokee, että yhteistyö Katrin kanssa lähti vaivatta käyntiin ja kahden toimijan intressit ja kemiat kohtasivat: ”Ammatillisesta näkökulmasta Katri on mainio asiakas: hän on ollut erittäin täsmällinen ja jämpti ja yhteistyö on ollut alusta asti vuorovaikutteista ja sujuvaa.”

Katri kuvaa yhteistyön syntymistä näin: ”Päätoimista yrittäjyyttä aloittaessani olin yhteydessä uusyrityskeskus Ensimetriin, josta sain arvokkaita neuvoja yrityksen alkutaipaleelle. Ensimetrin yritysneuvojalta sain suosituksia tilitoimistoista ja Solut Oy oli yksi näistä. Pian sainkin mukavan yhteydenoton Solut Oy:ltä, pidimme tutustumispalaverin ja päädyin suoraan Solutin asiakkaaksi. Yhteistyömme on jatkunut pian vuoden verran ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen saamaani palveluun. Kaikki on sujunut ongelmitta, ajallaan ja lisäksi olen saanut aina tarvittaessa nopeasti neuvoja kirjanpitoasioissa ja ihan yleisesti muissakin yrittäjyyteen liittyvissä asioissa.”

Jani on tyytyväinen saamastaan palautteesta ja summaa: ”Yksin ei kannata jäädä, vaan aina on apua tarjolla. Hyödynnä rohkeasti verkostoja ja selvitä, miten muut ovat vastaavan tilanteen ratkaisseet. Silloin, kun tuntuu, että aika ei vain riitä kaikkeen, on tukitoimintojen ulkoistaminen yleensä viisain ratkaisu.”

Lisätietoja: Jani Kivelä, 040 5758 527 ja Katri Paananen 044 5560 579

Tutustu lisää yhtiöihin Katri Paananen Photography ja Solut niiden verkkosivuilla.