Jokaiselle jotakin Aidalta

Nokian kaupungin uuden karhea pääkirjasto Virta valmistui juuri koronapandemian alla ja sen vuoksi varsinaisia avajaisia päästiin viettämään vasta vuotta myöhemmin. Samaan aikaan yrittäjä Aida Mlivic löysi paikkansa kirjastosta ja perusti vuonna 2021 kahvila-konditoriansa aivan Nokian paraatipaikalle, ydinkeskustaan.

Aidan Herkut oli nimenä alun perin vitsi, jonka Aidan veli keksi ohimennen. Niin vaan kuitenkin kävi, että huumorilla höystetty nimi jäi elämään ja koristaa nyt Virran valtavia ikkunoita. Aidan Herkut on kahvila, joka tarjoaa asiakkailleen suolaisia ja makeita, itse tehtyjä, makuelämyksiä. Ulkopuolisen on helppo havaita, että sana kiirii: kirjastossa vierailtaessa on kahvilan pöydissä aina väkeä ja tiettyjä tuotteita tullaan hakemaan aina uudestaan.

Kahden tukijalan taktiikka

Aida on ollut paikkavalintaan tyytyväinen ja yrityksen liiketoiminta on kehittynyt mukavasti. Mikä siis on menestyksen resepti? ”Vahvuuksiimme kuuluu ehdottomasti se, että valmistamme kaikki tuotteet alusta loppuun itse. Laktoosittomia ja gluteenittomia tuotteita löytyy valikoimastamme päivittäin, keskiviikkoisin myös vegaanisia.”, kertoo Aida ja jatkaa: ”Arkisin tarjoamme asiakkaillemme myös keittolounasta.” Aidalle on tärkeää, että erityisruokavaliot huomioidaan: ”Tarkoituksenamme on, että valikoimastamme löytyy jokaiselle jotakin.”

Toiminta ei kuitenkaan rajoitu pelkästään kahvilatoimintaan, vaan Aidan Herkut tarjoaa myös pitopalvelua. Tilauskakkuja ja muita herkkuja valmistetaan säännöllisesti erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Merkittävää roolia työpäivissä näyttelevät kirjaston sisäiset tapahtumat. Etenkin yritysasiakkaat tilaavat tarjoilut Aidalta

kirjastossa pidettäviin tilaisuuksiin ja kokouksiin. Asiakkaan näkökulmasta tämä ratkaisu on helppo, sillä asiakas saa täyden palvelun saman katon alta. 

Ulkoistamisesta helpotusta

Kiirettä on siis pitänyt ja välillä tunnit meinaavat loppua kesken. Ihan kaikkea ei kannata yrittääkään tehdä itse: ”Kirjanpito, kaiken muun lisäksi, tuntui hyvin työläältä ja aikaa vievältä, joten päätin ulkoistaa tämän palvelun. Tavattuani Janin ensimmäisen kerran tiesin, että tästä se alkaa, tämä meidän ihana yhteistyö!”

Aidalle on ollut tärkeää ulkoistaa kirjanpito osaaviin käsiin: ”Oltuani nyt jo yli vuoden Solut Oy:n asiakkaana koen, että yhteistyömme on sujunut hyvinkin mallikkaasti, enkä näe mitään syytä miksi se ei jatkuisi siten vielä pitkään.” Aida nikkaa silmää ja toteaa: ”Kirjanpitäjältä vaaditaan aika paljon pelisilmää – ja välillä myös huumoriakin.”

Samaa mieltä on Solutin Jani Kivelä: ”Yhteistyö Aidan kanssa on ollut alusta asti mutkatonta. Hän on halukas kehittämään toimintamalleja, jotka helpottavat taloushallinnon järjestämistä. Se tekee omastakin työstä mielekästä. Aida myös uskaltaa kysyä kirjanpitoon ja verotukseen liittyvistä asioista, jos ne eivät ole hänelle selviä.”

Tukena kasvun matkalla

Solut Oy tarjoaa pääasiassa taloushallinnon palveluita, mutta myös laajemmin yrityskehityspalveluita. Kirjanpidon lisäksi Aidan Herkut on ulkoistanut Solutille myyntilaskutuksen pitopalvelun osalta. Jani laatii ja lähettää laskun asiakkaalle Aidan puolesta: ”Aidan toimittama laskutusaineisto on aina selkeää ja tekee työni helpoksi ja nopeammaksi, mikä taas säästää asiakkaan kustannuksia.” Samaan tapaan on Solutille mahdollista ulkoistaa muitakin toimintoja, jos se on asiakkaan toiminnan kannalta mielekästä.

”On hienoa saada seurata sivusta uusien ja kasvavien yritysten kehityskaarta ja olla niissä tukena ja apuna tarvittaessa. Aidan Herkut on onnistuneesta yritystoiminnasta hyvä esimerkki.” Jani summaa.

Lisätietoja: Jani Kivelä 040 5758 527 ja Aida Mlivic 0451974550

Tutustu lisää yhtiöihin Aidan herkut ja Solut niiden verkkosivuilla tai seuraa somessa!